Om oss

Chestertons nätverk av distributörer erbjuder rikstäckande support över hela Sverige

Luleå ●
Piteå ●
Skellefteå ●
Sundsvall ●
Gävle ●
Uppsala ●
Stockholm ●

Norrköping
Karlshamn
● Stora Höga
● Göteborg
● Grums
● Karlstad
 
 

Vår Vision

Vara den som våra kunder tänker på när det kommer till innovation och förbättringar

Vårt uppdrag

Att erbjuda våra kunder inom industrin med innovativa och skräddarsydda lösningar inom tätningar, skyddande beläggningar, lösningar för smörjmedel som överträffar kundens förväntningar.

Kärnvärden

Chesterton är ett familjeägt företag med en rik historia med kärnvärden som vägleder oss i vårt åtagande hjälpa kunderna till framgång.

Kund fokuserad: Vi skapar värde för våra kunder genom att ta till oss deras behov och möta dessa snabbt.

Respekt: Vi uppskattar och lyssnar ömsesidigt på andras ideér, tankar och åsikter och visar detta på alla nivåer i organisationen.

Ansvar: Vi ansvarar för våra kunder, företaget och våra kollegor, samhället och miljön.

Utveckling: Vi uppmuntrar personlig och professionell tillväxt genom kompetenshöjande aktiviteter så medarbetaren kan lyckas.

Innovation: Vi främjar individuell kreativitet i en progressiv arbetsmiljö för att göra nya idéer till handlingar som uppnår resultat.

Lagarbete: Vår styrka kommer från vårt engagemang att samarbeta med varandra för att uppnå våra gemensamma mål.

Stolthet och passion: Vi är passionerade om vårt arbete och stolta över våra framsteg – individuellt, kollektivt, internt och externt – och det är denna stolthet och entusiasm som driver oss att förbättras.

Hållbarhet: Vi håller ett starkt fokus på miljöförvaltning i vår interna verksamhet, såväl som vårt stöd till kunder, och arbetar för att balansera socialt kapital och välbefinnande tillsammans med ekonomisk bärkraft i organisationen.

 

Vår Historia

Arthur ”A.W” Chesterton startade Chesterton som en leverantör för ångbåtar och handelsgods i Boston området Waterfront 1884.

Hans fokus var liknande mycket som hur Chesterton fungerar än idag, koppla ihop kund och produktlösning. Att närma sig problemet på det här sättet blev en succé. Det dröjde inte länge förens Chesterton blev både en tillverkare och och distributör.

Pump packning och packningar

1895, Introducerade Chesterton sin egen linje med pump och planpackningar. Därmed föddes företagets focus på avtätningsteknik. Över de kommande decennierna introducerades ett antal packningsprodukter som kunde täta mot både höga temperaturer som kemiskt krävande medier.

Internationell expansion

1905 växte Chesterton till att omfatta nationell distribution i USA och vid 1950 expanderade företaget internationellt med försäljning och tillverkning i Mexiko och distribution i Japan.

Mekaniska tätningar

1960 gav sig Chesterton in på arenan med mekaniska tätningar. Vid mitten av åttiotalet hade Chesterton hunnit lansera hela 8 innovativa lösningar för mekaniska tätningar, inklusive världens första färdigtillverkade enkla patrontätning och även den första kommerisellt gångbara delade tätningen. Den delade tätningen eliminerade axelnötning och sparade timmar vid demontage.

Över åren lades även smörjmedel och rengöringsmedel till bland Chestertons produkter, så även hydrauliska tätningar som främst drevs genom att utveckla högpresterande polymermaterial.

Över ett århundrade av bedrifter

Vid 2000, kunde Chestertonanställda se tillbaka på en lång historia av utmärkelser och priser bland mekaniska tätningar, packningar, hydraul tätningar och smörjmedel.

Bland dessa fanns en del Vaaler priser, två tätningar som ”Product of the year” av Plant Engineering 1992. Chestertons flaggskepp 442™ och den första flätade grafitpackningstejpen som kunde möta den krävande ”Clean Air Environmental Standard”

Lösningar och kunskap

Chesterton har växt från en tillverkare av tätningar till en en partner som erbjuder lösningar för att höja tillgängligheten och effektiviteten hos kunderna. Förbättra underhållet och reducera användadet av naturens resurser.

Vår omfattande erfarenhet och kunskap över energi och processindustrier gör oss vanligen till ett ”go-to” partner för att få hjälp med de mest utmanande frågorna inom tätningsteknik och förbättrad tillgänglighet.
Chesterton har nu över 500 försäljningskontor runtom hela världen och över 1,250 anställda i 32 länder.

Vi delar samma syfte och stolthet som en gång grundaren av Chesterton hade, utveckla lösningar och expertis så vi kan hjälpa våra kunder med deras utmaningar gällande mål för deras anläggningar, lagar och regler. Men framförallt kunna ge våra kunder så kostnadseffektiva lösningar som möjligt genom vårat arv av innovation och teknikutveckling.