Chesterton® mekaniska tätningar: Förändring för lönsamhet i massa- och pappersfabriker

Chestertons mekaniska tätningar för massa- och pappersindustrin

Chesterton är en leverantör av helhetslösningar för massa- och pappersbruk som förstår att energi, effektivitet, minskad vattenförbrukning och stilleståndstid är viktiga kostnadsfaktorer i branschen.

Massa- och pappersindustrin står idag inför flera betydande utmaningar. Dessa utmaningar spänner över miljömässiga, ekonomiska, tekniska och regleringsmässiga aspekter. Några av de största utmaningarna är den åldrande infrastrukturen, energi- och underhållskostnader samt vattenbrist och miljöbestämmelser.

Tätningstekniken spelar en viktig roll för att bekämpa utmaningar i dagens miljö för tillverkarna inom massa- och pappersindustrin.

Håll dina maskiner igång 24/7 – Få mer tillförlitlighet för din roterande utrustning

Chestertons avancerade tätningsteknik använder högkvalitativa material som ger långvarigt motstånd mot korrosion från kemikalier som kaustiksoda och klorföreningar, samt erosion och slitage från slipande partiklar i massan.

Våra mekaniska tätningar är idealiska för applikationer med varierande tryck, temperaturer och hastigheter/flödeshastigheter och är enkla att installera, inspektera och byta ut. Underhållstider och -kostnader kan minskas väsentligt, vilket resulterar i optimerad driftseffektivitet

Chesterton-patrontätningar minimerar läckage på ett tillförlitligt sätt och maximerar pumpens prestanda

Chesterton Mechanical Seal 1510

Chesterton erbjuder ett brett sortiment av mekaniska tätningar för den krävande pappersindustrin. I den här artikeln vill vi lyfta fram vår AXIUS™ Plattform 1510 Single Cartridge Seal. Med den här förmonterade patrontätningen kan du uppnå maximal pumpprestanda med enkel installation:

  • Tillförlitlig vid temperaturväxlingar och intermittenta processer med monolitiska tätningsytor
  • Justering av pumphjulet under drift är möjlig med den unika centreringsremmen
  • Monteras enkelt på olika typer av roterande utrustning med hjälp av Chestertons T.A.B.S.™ -teknik
  • Förhindrar skador på din utrustning och interna komponenter tack vare en design som är non fretting

Chesterton T.A.B.S. (Tapered Adjustable Bolting System) är ett innovativt fästsystem som hjälper till att säkerställa jämn spänningsspridning och optimal tätning tack vare sin avsmalnande design och justerbarhet. Det ger många fördelar, bland annat förbättrad tätningsprestanda, längre komponentlivslängd, enkel installation och underhåll, ökad driftsäkerhet och kostnadseffektivitet. Tack vare dessa egenskaper används T.A.B.S.-systemet framgångsrikt i olika branscher, bland annat inom massa- och pappersindustrin, kemiindustrin, kraftverksindustrin samt livsmedels- och dryckesindustrin.

Viktiga fördelar med Chestertons mekaniska tätningar

1. Standardiseringar i hela fabriken med AXIUS Platform-tätningarna 1510 och 2510: Standardisering av utrustning i industrianläggningar, inklusive inom massa- och pappersindustrin, kan ha en betydande inverkan på kostnadsminskningar på flera sätt. Här är de främsta fördelarna.

Here are the primary benefits:

  • Förbättrad tillförlitlighet och prestanda
  • Lägre underhålls- och reparationskostnader
  • Utbildning och effektivitet i arbetsstyrkan
  • Innovation och uppgraderingar
Chesterton Mechanical Seal 2510

Genom att standardisera utrustningen kan anläggningarna uppnå betydande kostnadsbesparingar inom olika områden, vilket förbättrar den totala effektiviteten i verksamheten och det ekonomiska resultatet.

2. AXIUS Seal-produktlinje med 5 viktiga tätningsfunktioner: Dessa designelement bidrar till att säkerställa att tätningarna kan motstå utmanande driftsmiljöer, minska underhållskostnaderna och förbättra utrustningens totala prestanda.

  • Skyddade fjädrar
  • Balanserad design
  • Ikke nötande design
  • Monolitiska tätningsytor
  • Stationär design

Genom att fokusera på de fem viktigaste egenskaperna i konstruktionen av mekaniska tätningar strävar Chestertons mekaniska tätningar efter att ge hög tillförlitlighet, användarvänlighet och lång livslängd i ett brett spektrum av industriella applikationer.

3. Förbättrad effektivitet minskar totalkostnaden: Högkvalitativ tätningsteknik är avgörande för effektiviteten i massa- och papperssystem. Vatten- och energibesparingar är avgörande för att minska miljöpåverkan och driftskostnaderna. Här är hur de bidrar till dessa besparingar:

  • Energibesparingar genom minskade friktionsförluster jämfört med glandpackningsteknik.
  • Vattenbesparingar genom att eliminera eller minska tätningsläckage och spolkrav.

Decennier av närvaro inom papperssektorn för anläggningsoperatörer framåt

Chesterton har under många år varit en ledande leverantör av tätningslösningar inom pappersindustrin. Vår avancerade mekaniska tätningsteknik bidrar effektivt till en längre livslängd för mekanisk utrustning, vilket väsentligt förlänger MTBR. Chesterton har också system som ger betydande besparingar i spolvatten.

Med systemet Chesterton Connect™ erbjuder vi också en IIOT-baserad övervakningslösning för mekaniska tätningar och roterande maskiner som övervakar utrustningens prestanda och varnar för avvikelser som kan leda till driftstopp eller funktionsstörningar.

För mer information om våra mekaniska tätningar, besök vår blogg ”Reliability Matters”, som behandlar viktiga ämnen som ”5 nyckelfunktioner för bra design av mekaniska tätningar”.


Här kan du få en inblick i vår mångåriga erfarenhet inom vatten- och avloppssektorn:

Fallstudie #1:
Chesterton 1510 Seal and Connect-övervakning ökar MTBR

Fallstudie #3:
Chesterton 442C Cartridge Split Seal & SpiralTrac sparar 3 miljoner liter vatten åt anläggningen

Broschyr om massa och papper:
Broschyr om massa och papper – Industrilösningar och tjänster


Slutsats

För att hantera de utmaningar som massa- och pappersindustrin står inför krävs ett mångfacetterat angreppssätt, bland annat genom att införa hållbara metoder, investera i ny teknik, förbättra effektiviteten i verksamheten och samarbeta med intressenter för att uppnå miljömässiga och ekonomiska mål.

Det krävs en grundlig genomgång av utrustningen och dess tätningslösningar när det gäller vatten- och energieffektivitet och Chestertons lösningar finns tillgängliga för att öka anläggningens lönsamhet på många sätt.

Har du några frågor om vår tätningsteknik? Vår Expert Desk finns här för att hjälpa till. Vi är glada att kunna hjälpa dig!

Du kan också göra ett preliminärt urval med hjälp av vår produktväljare. Våra produktkonsulter hjälper dig gärna att välja den perfekta produkten för din applikation.