Massa- och pappersindustrin: Optimera pumpens prestanda med Chesterton® IIoT-teknik

Chesterton Connect Equipment Monitoring for Paper Plants

Inom massa- och pappersindustrin är avancerade processpumpar avgörande för att kontinuerligt transportera suspensioner med höga halter fasta partiklar, hastigheter och tryck. Att säkerställa att dessa pumpar fungerar smidigt är avgörande för att undvika kostsamma driftstopp på grund av oväntade tekniska fel.

Fjärrövervakning 24/7 för förbättrad prestanda

Tänk om pumparna kunde fjärrövervakas 24/7? Tänk om viktiga parametrar kunde spåras kontinuerligt och avvikelser i pumpens prestanda analyseras i realtid? Tänk om relevant personal automatiskt kunde informeras vid kritiska prestandaproblem? Då skulle lämpliga åtgärder kunna vidtas innan kostsamma pumphaverier uppstår.

Chesterton har utvecklat toppmoderna systemövervakningsenheter som gör just detta – låt oss tala om Chesterton ConnectTM  System.

När det inte går som på räls – Chesterton ConnectTM System hittar felet i roterande utrustningar

När roterande utrustning inte går som de ska hjälper Chesterton ConnectTM System till att identifiera felet. Chesterton ConnectTM System består av robusta, industriella sensorer, gateways och en intuitiv molnbaserad instrumentpanel. Dessa sensorer och gateways fångar automatiskt upp och överför utrustningens driftförhållanden till Chesterton Connect™ Cloud-instrumentpanelen i nära realtid. Detta förenklar fjärrövervakning av utrustningen och förbättrar den operativa effektiviteten.

Chesterton Connect™ System möjliggör enkel övervakning av mekaniska tätningar och kan enkelt installeras på olika typer av pumpar och blandare som är utrustade med mekaniska tätningar. Följande parametrar kan övervakas och jämföras dygnet runt och i nära realtid, oavsett var du befinner dig

  • Processtemperatur
  • Processtryck
  • 3-axlig vibration (acceleration och hastighet RMS)
  • Yttemperatur
Insight equipment monitoring with Chesterton Connect products

De lättinstallerade Chesterton ConnectTM sensorerna och den användarvänliga appen ger dig en omfattande översikt över statusen på din utrustning. Genom att ställa in tröskelvärden varnar mobilappen och enhetens LED-displaysystem dig för avvikelser. Detta varningssystem hjälper dig att vidta proaktiva underhållsåtgärder för att undvika oplanerad stilleståndstid och systemfel.

Flexibla övervakningslösningar

Chesterton ConnectTM Sensor kan övervaka en roterande utrustning som en enda enhet. Med Chesterton ConnectTM Gateway kan upp till 50 sensorer, dvs. en komplett pumpstation, styras effektivt med hjälp av Chesterton ConnectTM  Cloud.

De viktigaste funktionerna i Chesterton ConnectTM Cloud Dashboard är bland annat:

  • Prestandaaviseringar i realtid, meddelanden och automatiska rapporter via e-post eller app.
  • Möjligheten att övervaka övergripande prestanda och jämföra data för upp till 50 enheter per gateway.
  • Analys av avvikelser, trender eller jämförelse med branschstandarder.
  • Möjlighet att lägga till anteckningar för att effektivisera slutförandet.

Genom datainsamling och analys ger systemet insikter som underlättar proaktiv underhållsplanering, minimerar stilleståndstiden och förlänger livslängden på dina enheter.

Proaktivt underhåll för kostnadsbesparingar

Inom pappers- och massaproduktion kan vi hjälpa våra kunder på många sätt. I många referensfall ger Chesterton ConnectTM System stöd genom att övervaka packboxens tryck, processtemperaturen, vibrationerna och yttemperaturen.

Typiska tillämpningar

En kritisk applikation i processen är övervakningen av flödet av det material som inloppslådepumparna förser pappersmaskinen med. I den här applikationen är detta kritiskt eftersom sugtrycket och flödet till pumpen måste vara jämnt och oavbrutet. Avvikelser i inloppslådepumparna kan lokaliseras och åtgärdas proaktivt innan systemets tillförlitlighet äventyras eller det finns risk för allvarliga skador på pumparna.

Ett annat användningsområde är att övervaka utrustning efter att den har installerats. Det är mycket vanligt att en dåligt monterad mekanisk tätning, ett axeluppriktningsproblem eller en felaktig ventil orsakar fel mycket snabbt. I det här fallet gör kontinuerlig övervakning av utrustningen att användaren snabbt kan informeras om ett fel uppstår. Utan ett IIoT-övervakningssystem är det oftast mycket svårt och tidskrävande att hitta det verkliga felet i systemet.


Våra intressanta fallstudier ger dig en inblick i prestandaspektrumet och möjligheterna med Chesterton ConnectTM  System:

Chesterton 1510 Seal and Connect Övervakning ökar MTBR

Problem med pumpvibrationer identifierade och lösta med Chesterton ConnectTM


Slutsats

Möjligheten att ansluta upp till 50 trådlösa Chesterton ConnectTM sensorer till en gateway och skapa ett komplett övervakningsnätverk med flera gateways möjliggör effektiv samtidig övervakning av ett stort antal pumpar och tätningssystem. Ge ditt team oöverträffad insikt i systemets hälsa, få användbara analyser och ligg steget före konkurrenterna i dagens snabbt föränderliga industrilandskap.

Har du några frågor om vår IIoT-teknik? Fråga vår Expert Desk. Vi hjälper dig gärnau.

Du kan också göra ett preliminärt urval med hjälp av vår produktväljare. Våra produktkonsulter hjälper dig gärna att välja den perfekta produkten för din applikation.