Intervju med Volkert R. Wanner, Managing Director and Head of Operations, Europa

mekaniska tätningar

Intervju med Volkert R. Wanner, Managing Director and Head of Operations, Germany, utförd av Vitaly Igonin, Marketing Coordinator EMEA.

Vitaly Igonin(VI): God morgon Volkert, du bjöd in oss till den nya mekaniska tätningsanläggningen i Ismaning nära München. Vi vill veta mer om detta projekt och ställa några frågor.

Men först, vad är det som så unikt med det här projektet?

Volkert Wanner(VW): Det är absolut ett unikt projekt! Vi arbetar med digitalisering i riktning mot Industri 4.0-standarder.

2019 lanserade Chesterton Axius ™ en modulär plattform för mekaniska tätningar. På denna modulära plattform är den nyaste tätningsserien byggd, vilket vi kallar 1810/2810, enkla och dubbla mekaniska tätningar. Denna modularitet gör att kunden kan konfigurera alla tätningsmöjligheter du behöver runt en universell bas, vilket ger att våra kunder kan förenkla sin verksamhet och samtidigt uppnå lägre livscykelkostnader.

För att ta denna tekniska fördel närmare kunden bestämde sig Chesterton för att investera i ny teknik och ny utrustning, placerad i Europa:

Vi använder en state-of-art DMG Mori CTX beta 1250 TC, en 6-axlad svarv- och fräsmaskin tillsammans med en Robo2Go 2nd Generation. Denna innovativa lösning erbjuder en flexibel automatiseringslayout och ett intelligent säkerhetskoncept för samarbete mellan människa och maskin. Dessa maskiner har installerats både i vårt huvudkontor i Groveland (MA), USA, och i Ismaning, Tyskland.

För att stödja produktionen investerade vi även i kringutrustning, vilket inkluderar ett vertikalt lagersystem, specifik utrustning för lasermärkning samt kvalitetskontroll och RFID med full spårbarhet.

Tillräckligt unikt?

VI. Vad är just nu statusen och hur ser på produktionen?

VW: Vi är nu i uppstarts- och testfasen med en planerad start den 1:e september, 2020.

Produktionen kommer att behöva några månader för att komma upp i full fart. Våra prioriteringar är att ta med alla standardstorlekar i serieproduktion och senare börja med anpassningsbara hårdvaruändringar i vår designavdelning i Ismaning, till exempel konstruerade lösningar. På sikt planerar vi att utveckla nya produkter eller lägga till ytterligare funktioner här i Ismaning.

Varför beslutade vår amerikanska ledning att starta produktion av mekanisk tätningar i Europa?

Detta var ett strategiskt beslut orsakat av starka lokal kundbehov. Vi behöver denna europeiska produktion för att garantera snabb leverans av högkvalitativa produkter som uppfyller lokala standarder samt kan serva våra distributörer, slutkunder och OEM. Chesterton är ett mycket flexibelt företag; Vi erbjuder rätt lösning till våra kunder över hela världen. Så det var bara en fråga om tid att fatta detta beslut och starta produktionen i Europa.

Varför valde man Ismaning/Tyskland?

I Ismaning har vi sedan många år en väl fungerande verksamhet med ett kundservicecenter, annan tillverkning samt teknisk support. Våra ingenjörer är helt integrerade i Chesterton’s globala engineering-nätverk. Vi har även i flera år arbetat med slutmontering av mekaniska tätningar samt har ett certifierat reparationscenter vilket har drivit hög kvalitet och on-time service. Jag är mycket stolt över att vårt tekniska kompetenscenter i Ismaning utvecklar nya produkter för EMEA-marknaden och erbjuder kundanpassade lösningar!

Vilka är dina långsiktiga planer och vision för detta projekt?

Som vår VD Andrew Chesterton sa ”[vi] måste investera i människor, verktyg och teknik, som är nödvändiga för tillväxt inom innovation vilket leder till ett tillhandahållande av tjänster med hög kvalitet i varje skede av kundengagemanget”.

Vi och våra kunder förväntar sig en utveckling av standardtätningar till modulära lösningar med integrerad smartteknologi. Vi lever i tider med globalisering, så kunder räknar med att få samma produkt med samma kvalitet med expressleverans i alla delar av världen.

Vi ser också fram emot och investerar i talang. Chesterton International GmbH samarbetar med ledande universitet och innovativa institutioner för teknikutveckling såsom Ludwig-Maximilian-Universität München (LMU) och Technische Universität Stuttgart (TU).

Sammanfattningsvis är vårt mål att tillhandahålla innovativa lösningar med stöd av avancerad tillverkningsteknologi som integrerar Chesterton’s fokus på talang och kunskap.

Tack för den här intervjun, Volkert! Vi önskar dig och ditt team len yckad start av detta globala projekt!

Product Management Contact: 

Enrico Zini
EMEA Product Manager  – Mechanical Seals
Phone: +39 349-6251.920
Email: enrico.zini@chesterton.com

Media Contact: 

Laurent Prunier-Duparge
EMEA Marketing Manager
Phone: +33 628 73 51 35
Email: laurent.prunier-duparge@chesterton.com