Matrix Lagertätning

Lagertätning

Nytt, innovativt lagerskydd i delat utförande för axlar med slitage och/eller stora kast.

Enkel att installera, patenterad delad lagertätning för slitna axlar. Matrix Lagertätning minimerar stopptid och eliminerar kostsamma reparationer samt läckage.

A.W. Chesterton company har nöjet att annonsera Matrix Lagertätning.

Patenterad av Chesterton® är Matrix Lagertätning i delat utförande speciellt framtagen för att fungera på utrustningar som är slitna och med stora kast på axlarna. Den innovativa hybriddesignen kombinerar Chesterton’s marknadsledande, värmehärdade polyuretan med kompressionspackning byggt på impregnerade syntetiska fibrer för att maximera tätningsförmåga och tillförlitlighet.

Nyckelfunktioner:

  • Enkel och snabb att installera
  • Kund/måttanpassad tillverkning
  • Rejält storleksspann – 50 till 762 mm diameter
  • Lämplig för axlar med slitet ytskikt
  • Klara axelkast på upp till 1.5 mm
  • Periferihastigheter upp till 15 m/s

MATRIX Lagertätning kan i princip användas i alla typer av industrier och speciellt i större utrustningar såsom pumpar, växellådor, transportörer, motorer, fläktar och lagerbockar. Den ger ett effektivt skydd för lagret mot extern kontaminering och bevarar optimal intern smörjning i lagerhuset genom att eliminera läckage. Tack vare den delade konstruktionen kan installationen.

Matrix Lagertätning – Konstruktion

Kompressionspackningen (A) gjord av impregnerade syntetiska fibrer bildar tätning mot den roterande axeln. Nylonpinnarna (B) förhindrar packning från att rotera med axeln. Fjäderelement i skum (C) förspänner packningen och hjälper till att få tätningsfunktion. Hållaren (D), tillverkat av slitstarkt och flexibelt polymermaterial håller ihop tätningen och förbättrar tätningstrycket mot både axel och hus.

Matrix Lagertätning är tillgänglig globalt i alla storlekar (både millimeter och tum) från Chesterton’s fabrik i Groveland, USA.

Más información